CÉGÜNKRŐL

A múlt ...

A sertés- és marhahús különböző fajtáinak feldolgozására és kereskedelmére szakosodott húsipari vállalkozásunk alapkövét 120 évvel ezelőtt Dónáth László mészáros- és hentesmester helyezte el. Az 1887-ben megkezdett munkát az alapító fia, Dónáth Ambrus és unokája, György folytatta. A húscéh az 1947-es államosításig mintegy hat évtizeden keresztül a legnagyobb megelégedésre biztosította a tradicionális alföldi kisváros, Nagykőrös húsigényének jelentős részét. Közkedvelt vállalkozásunkat az államosítás, illetve a vágási engedély hatósági megvonása igen nehéz helyzetbe sodorta: a gépeket és berendezéseket elszállították, az alkalmazottak kénytelenek voltak különféle állami cégeknél elhelyezkedni.

A tradicionális hentesmesterség továbbvitelére a 60-as évek legelején, a nagykőrösi kényszervágás jogának megszerzésével nyílt számunkra lehetőség. A magas színvonalú szakmai munkának köszönhetően 1972-ben - közösen Kecskeméti Élelmiszer Kiskereskedelmi Vállalattal - húsboltot nyithattunk Nagykőrösön.

1989-től, szinte a rendszerváltással egy időben vállalkozásunkat teljes egészében ismét a magánszektorban folytathattuk, mellyel a mai napig tartó sikertörténet vette kezdetét. Dónáth Ambrus, a dédunoka - 1999 óta, mint hentes és mészárosmester - közvetlen családtagjaival próbál megfelelni az elődök által felállított követelményeknek és színvonalnak...


A jelen ...

Nagykőrösi telephelyünkön a közelmúltban történt beruházás keretében jelentős technológiai fejlesztéseket hajtottunk végre - ma már egy korszerűen berendezett irodaházban, valamint a szigorú élelmiszertechnológiai követelményeknek megfelelő húsfeldolgozó üzemben nyílik lehetőségünk arra, hogy megrendelőinket magas szakmai színvonalú kiszolgálásban részesítsük. A kiváló minőséget, a magas fokú higiéniát, valamint a környezetbarát termelést a 2003-ban bevezetett. HACCP rendszerünk garantálja.

Beruházásainknak köszönhetően ma már minden feltétel adott ahhoz,
hogy az EU előírásainak is maradéktalanul megfelelő,
minőségi hústermékeket állításunk elő.
Néhány év óta a nagykőrösi városközpontban egy korszerű húsáruházat is működtetünk, amely rendkívül közkedvelt mind a helyi lakosság,
mind a településen átutazók körében.

Üzletmenetünk sikerét elsősorban a kiváló és ellenőrzött minőségű alapanyagok garantálják. Nyersanyag-beszállítóink kizárólag. Európai Uniós nyilvántartási számmal rendelkező magyar vágóhidak közül kerülnek ki. A beérkezett húsok minőségére, szakszerű tartósítására és raktározására hentesmestereink ügyelnek.

Naponta veszünk át friss alapanyagot, melynek hozzávetőleg felét viszonteladás útján értékesítjük, míg másik felét, hagyományos és a nagykőrösi térségre jellemző receptúrák alapján feldolgozzuk. A régi idők hangulatát és zamatát idéző termékcsaládunkat Kőrös márkanéven forgalmazzuk.

2007 decembere óta cégünk beszállít a Cora áruházlánc üzleteibe, ahol termékeink az Íz és Hagyomány termékcsaládon belül kerülnek forgalmazásra.
Kőrösi sült májpástétom néven forgalmazott termékünk 2007-ben elnyerte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által 2001. évben alapított "Magyar Kézműves Remek" címet.

 
 
Dónáth Élelmiszer Kft.
2750 Nagykőrös, Örkényi út 94.  Telefon.: 53/355-984