TERMÉKEINK

Kőrösi Kinizsi kolbász
Kőrösi főtt sonka
Kőrösi zala felvágott
Kőrösi turista felvágott
Kőrösi füstölt májas
Kőrösi sült májpástétom
Kőrösi juhbeles virsli
Kőrösi grill kolbász
Kőrösi sütnivaló kolbász
Kőrösi rizseshurka
Kőrösi véreshurka
Kőrösi préselt sajt
Kőrösi füstölt kötözött sonka
Kőrösi fűszeres sonka
Kőrösi füstölt csülök
Kőrösi füstölt főtt csülök
Kőrösi füstölt főtt császár
Kőrösi erdélyi szalonna
Kőrösi füstölt kolozsvári szalonna
Kőrösi füstölt szalonna
Kőrösi fehér szalonna

Mangalicahúsból készülő termékeink csak ínyenceknek!

Termékválasztékunkat a közelmúltban a világhírű, Magyarországon őshonos sertésfajta, a mangalica húsából előállított készítményekkel bővítettük ki. A mangalica húsát, régi, jól bevált receptek alapján, hagyományos technológiák segítségével pörzsölés, sózás - dolgozzuk fel. Mangalicahúsból készülő termékeink nagyszerű ízvilága, valamint telítetlen zsírsavakban gazdag húsa révén népszerűek mind a magyaros, mind az egészséges táplálkozást kedvelők körében.

Dónáth készételek

Vörösboros marhapörkölt és Kőrösi pacalpörkölt elnevezésű félkonzerv készételeinkmindössze 100 Celsius-fokon történő kíméletes hőkezelésnek köszönhetően őrzik meg az alapanyagok és a hozzávalók magyaros ízvilágát, valamint nagyszerű érzékszervi tulajdonságait. Hűtőben 180 napig eltarthatóak.


Kőrösi sült májpástétom

Cégünk eddigi legnagyobb, a mai napig is tartó sikerét a tradicionális magyar ízvilágot felidéző készítményünk, a Kőrösi sült májpástétom jelenti. E kitűnő termék nagy népszerűségnek örvend a hagyományos, magyaros jellegű táplálkozást kedvelők körében. A vekni alakú, fátyolhájjal borított termék fő jellegzetessége a kiváló magyar fűszerpaprika-őrlemény markáns felhasználása. A hagyományos étrend részének számító sütött májpástétom a nagykőrösi disznótorok sajátos terméke, mely a környékbeli vásárok lacikonyháinak is keresett étele.
A hagyományos házi feldolgozás során a sertésmájat, darált húst és szalonnát tartalmazó masszát csepleszbe (a disznó hashártyája) tették, s ily módon kis veknit (hosszúkás, tojásdad alakú cipót) formáztak. A májpástétomot ezek után a kemencében, a kenyérsütést követően, a kemence melegét kihasználva megsütötték.
A termék nagyszerű példája annak, hogyan válhat a tájjellegű, eredetét tekintve paraszti étel az élelmiszeriparban rendszeresen gyártott, minőségi termékké. A Körösi sült májpástétom hidegen, kenyér mellé kitűnő főfogása lehet reggeliknek és vacsoráknak, de ízletes alkotóeleme ünnepi hidegtálaknak is.

(dr. Horváth György és dr. Novák László írása nyomán)

 
Dónáth Élelmiszer Kft.
2750 Nagykőrös, Örkényi út 94.  Telefon.: 53/355-984